عوامل بزهكاری كودكان و نوجوانان- 10 ص
فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد.
بعد از پرداخت، همان لحظه می توانید فایل را دانلود بفرمایید.
فهرست مطالب
مقدمه
تاثیر سینما و مطبوعات در بزهكاری
ضعف والدین
یگانه فرزند خانواده
فرزند ارشد خانواده
كوچكترین فرزند خانواده
فرزند دوم
تنها پسر خانواده
تنها دختر خانواده
كانون خانواده و بزهكاری نوجوانان
توجیه كیفی آثار شوم یتیمی
شبه یتیمی
بررسی تاثیر كمی از هم پاشیدگی كانون خانواده
منابع
مقدمه
چرا كودكان و نوجوانان بزهكار می شوند؟ به این پرسش بسیاری از پژوهندگان و متخصصان در جرم شناسی، روانشناسی، روانكاوی، روانپزشكی، تعلیم و تربیت، جامعه شناسی، زیست شناسی، خداشناسی و حتی دست اندركاران سیاست و اقتصاد و فلسفه و ادبیات نیز جواب گفته اند.
«آمارگران عوامل خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی را در بزهكاری نوجوانان، واجد اهمیت اصلی و اساسی می شمارند.»
« در این بحثی نیست كه سرمشق های مضر و مخاطره انگیز جرم زا هستند خواه عالما عامدا به كودكان ارائه شده باشند یا آنكه ثمره یك زندگی مشوش و یا به طور كلی بر اثر نگهداری كودك در مسكن نامناسب و كاشانه های پست و محقر باشد یا بر آموزی های والدین، دوستان، صحنه های فساد انگیز كوچه ها، مطبوعات و شخصیت ها و بازیگران روی پرده های سینما موجب بروز جرم شده باشند آنچه اهمیت دارد »
«تلقین پذیری كودكان را باید در مدنظر داشت، اعمال عالی كنترل در آنان هنوز به قدر كافی آمادگی و قوام نیافته است و در نتیجه كودكان نمی توانند همیشه عواقب اعمال خود را پیش بینی كنند و در برابر جذبه ها و تحریكات جهان خارج مقاومت ورزند.
كودك از محیط جدا و از تاثیر آن بركنار نیست: محیط خانوادگی، محیط معاشرت با دوستان، گروههای نوجوان، باندها، محیطهای بومی یا اقتصادی هر یك به گونه ای در رشد و شكل گیری روانی كودك مؤثرند. كودك شریك هیجانات موجودات دیگر می شود، در نیازها و اندیشه ها شركت می ورزد و طرحها می سازد. این اتحاد و مشاركت موجب می شود كه محیط او را به شدت آلوده سازد.
«اغلب این مكانیسمهای القاءگر آلوده ساز بر اثر مكانیسمهای جدید یكسان سازی تقویت می شوند. این مكانیسمها نیروهای خود را با حیات گروهی اخذ می كنند از رفتار اعضای یك باند، از آنكه از همه قوی تر و برتر یا مكارتر است یا از آنكه دارای ممتازترین شخصیت و از موهبت خوش محضری برخوردار است سرمشق می گیرند.
شكی نیست كه زندگی صنعتی مشكلاتی با خود به همراه می آورد كه خواه نا خواه كودك را تحت تاثیر قرار می دهد. در نظام صنعتی همبستگی عاطفی از هم گسیخته می شود، پیوند خانوادگی رو به سستی می نهد، سنتها شكسته می شود، تاثیرپذیری عواطف دگرگون می گردد. سرعت و سبقت از ویژگیهای زندگی صنعتی در برابر زندگی آرام و پر از صفا و خلوص و همكاری محیط خانواده قرار می گیرد.
منابع
- هلن ویلسن روس. جامعهشناسی همنوایی و کجروی. ترجمه شهیندخت خوارزمی. چاپ دوم. تهران: نشر خوارزمی، ۱۳۷۷. ۱۴۴.
- فالکس کیث. جامعهشناسی شهروندی. ترجمه محمدتقی دلفروز. چاپ دوم. تهران: کویر، ۱۳۸۱. ۲۳۳.
- آنتونی گیدنز. جامعهشناسی. ترجمه منوچهر صبوری. چاپ سوم. تهران: نشر نی، ۱۳۷۶. ۲۳۸.