حاشیه نشینی- 16 ص
فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد.
بعد از پرداخت، همان لحظه می توانید فایل را دانلود بفرمایید.
فهرست مطالب
مقدمه
مبحث اول
مفهوم حاشیه نشینی
مبحث دوم
تاریخچه حاشیه نشینی
مبحث سوم
علل حاشیه نشینی
مبحث چهارم
اوصاف عمومی مناطق حاشیه نشینی
1ـ سیمای نامطلوب
2ـ پایین بودن سطح بهداشت عمومی و سلامتی
3ـ فقدان شغل رسمی و در آمد كافی
4ـ وجود خرده فرهنگهای خاص مناطق كوچك
5ـ تراكم جمعیت
6ـ فقدان یا كم بودن امكانات آموزشی و رفاهی و پایین بودن سطح سواد و تحصیلات
7ـ اعتیاد
8 ـ منبع و مركز انحرافات و كجرویهای اجتماعی
مبحث پنجم
نظریات و تئوری های جرم شناسی در خصوص تاثیر محیط بر ارتكاب جرایم
1 – تئوری دوركیم
2 – مكتب محیط اجتماعی و فرهنگی
3 – تئوری ادوین ساترلند
4 – نظریه مرتن
5 – تحقیقات مركز جرم شناسی وكرسون پاریس
مبحث ششم
جهات تاثیر گذار محیط زندگی بر ارتكاب جرایم
الف – مسكن و نقش جرم زایی آن
ب – ساكنان مسكن و نقش جرم زایی آنها
ج – ارزش مسكن ، به بیان دیگر كیفیت مسكن و نقش جرم زایی آن
د – همسایگان و نقش جرم زایی آنان
منابع
مقدمه
احساس ناامنی در محله ، تنها به دلیل جرایم خشونت آمیز نیست بلكه نابهنجاریها و رفتارهای اخلالگرانه چون اعتیاد ، ولگردی ، تكدی گری و سرقت گذشته از اینكه عامل اصلی ترس و احساس ناامنی عمومی اند به نوبه خود قطعا زمینه رواج گسترده جرایم را نیز فراهم مینمایند. همانطوریكه اگر پنجره ای از ساختمان بشكند و همچنان تعمیر نشده رها گردد به زودی كل ساختمان منهدم خواهد شد . برای پیشگیری از انهدام اجتماع نیز باید به محض شكسته شدن اولین هنجار فورا با هنجار شكن برخورد كرد . موضوع حاشیه نشینی یكی از معضلات شهری است كه از حیث بستر قرار گرفتن برای ارتكاب جرایم مورد توجه كارشناسان خقوقی و قضایی و جرم شناسان بوده . اینكه جرایم در مناطق حاشیه ای بسیار بیشتر از سایر مناطق اتفاق می افتد مورد پذیرش همه است و آمارهای اخذ شده از پرونده های مطروحه در دادگستری نیز حكایت از این واقعیت دارد .
در این مقاله هدف نشان دادن تاثیر حاشیه نشینی بر وقوع جرم می باشد و همچنین می خواهیم اعلام كنیم كه درصد بالایی از پرونده های قضایی از همین مناطق حاشیه نشین تشكیل شده است و مبارزه با شكل گیری حاشیه ای جدید و ساماندهی مناطق حاشیه ای موجود بسیار ضروری و حایز اهمیت است و مبارزه و ساماندهی با این هنجار شكنی میسر نمی شود مگر با همكاری كلیه دستگاههای مسئول و اگر چنین استراتژی واحد و مشترك از ناحیه مسئولان صورت پذیرد شاهد كاهش چشم گیر جرایم نیز خواهیم بود . بدوا در این مقاله تصویر و چهره ای از حاشیه نشینی و علل شكل گیری آن را ترسیم می كنیم سپس جرایمی كه در این مناطق معمولا اتفاق می افتد و نقش دستگاههای عمومی و دولتی در شكل گیری حاشیه و وقوع جرایم و نیز توصیه هایی جهت پیشگیری از وقوع جرم در این مناطق را بیان خواهیم كرد . امید آنكه مورد قبول واقع شود .
منابع
- پارساپژوه، سپیده، ما، آنها، اتنوگرافی یک تردید، مروری انسانشناختی بر هویت جمعی در محلهای حاشیهای: اسلامآباد کرج، تهران: نشر قصه، ۱۳۸۴.