روش های کاهش رفتارهای پرخطر در زندان
((فایل word و قابل ویرایش می باشد.))
بعد از پرداخت ،همان لحظه می توانید فایل خود را براحتی دانلود کنید.
فهرست مطالب :
مقدمه
اهداف آموزشی
اهداف رفتاری
اهداف کلی
اهداف رفتاری
بیان مساله
اهداف تحقیق
هدف اصلی
اهداف اختصاصی
تعریف اصطلاحات
روش اجرای تحقیق
روش اجرا
جامعه آماری
حجم نمونه و روش نمونهگیری
روش تعیین حجم نمونه
فرضیههای پژوهش
ادبیات تحقیق
رواندرمانی در زندان
اهداف مشاوره و رواندرمانی
مواد مخدر، رفتارهای پرخطر، زیانکاهی و زندان
رفتارهای پرخطر
زندان و رفتارهای پرخطر
سوء مصرف مواد مخدر
تماس جنسی در زندانها
خالکوبی،سوراخ کردن پوست و مراسم برادر خونی
تحقیقات انجام شده دربارهی بیماریهای پرخطر
بیمها و امیدها
کلینیک مثلثی
کلینیک مثلثی در زمینههای زیر فعالیت میکند
بررسی نقاط قوت،ضعف،و فرصتها و تهدیدهای برنامههای کاهش آسیب
نقاط قوت
نقاط ضعف
تهدیدها
فرصتها
شرح وضایف و فعالیتهای کلینیک مشاوره
بررسی اثر آموزش مهارتهای زندگی بر آگاهی زندانیان با رویکرد کاهش رفتارهای پرخطر
مهارتهای اساسی زندگی
برقراری ارتباط موثر
مهارتهای غیرکلامی
مهارت حل مساله
مهارت تصمیم گیری
مهارت خودآگاهی
مولفههای خودآگاهی
ویژگیهای افراد خودآگاه
مهارت مقابله با هیجانات(کنترل خشم)
مهارت مقابله با استرس
مهارت مدیریت بر هیجانها
نتایج
بحث و نتیجهگیری
منابع
مقدمه :
اساسیترین رسالت بهداشت،تامین سلامت فرد و جامعه است و یکی از اهداف دستاندرکاران سلامت ایجاد آگاهی و نگرش صحیح نسبت به سلامت و بیماری در بین آحاد جامعه و سوق دادن به سمت رفتاهایی است که موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری میشود.لذا نوع خاصی از رفتارها که باعث افزایش احتمال ابتلای افراد به ناخوشی یا بیماری میشوند را رفتار پرخطر گویند.به همین جهت تغییر رفتارهای پرخطر هدف عمده پیشگیری از بیماریها بوده و موجب سلامت جامعه و ایجاد زندگی سالم میشود. سلسله مقالات مرتبط با برنامههای کاشه آسیب رفتارهای پرخطر را از این شماره مطالعه می فرمایید. یکی از رفتارهای پرخطر که براساس آمار در کشور ما جز بیشترین رفتارهای پرخطر محسوب و باعث انتقال بیماری ایدز میشود.استفاده از سرنگ مشترک در تزریق مواد مخدر از سوی معتادین تزریقی میباشد.این موضوع که در اکثر زندانهای دنیا گستردگی قابل توجهی دارد و دلایل غیر مستقیم نیز حاکی از آن است که در داخل زندان های ما نیز تزریق مواد مخدر وجود دارد و اجرای سیاست های تنبیهی عملا منجر به کاهش آن نشده است.
منابع :
ابو الحسنی،فرید مدیریت برنامههای تندرستی(3831).تهران:برای فردا.
احسانمنش،مجتبی؛کریمی کیسمی،عیسی(7831).نگاهی به تاریخچه برخی از پژوهشهای انجام گرفته در زمینه اعتیاد در ایران.فصلنامه اندیشه و رفتار.سال پنجم،شماره 3.
اسماعیلی،ایرج(8731).بررسی میزان آگاهی و نگرش و عملکرد زندانیان زندان مرکزی اصفهان در زمینه ایدز و تعیین برخی عوامل مرتبط با آن،گزارش منتشر نشده.
اعتیاد،زندان،ایدز،هپاتیت.درد،دوره:2،شماره:71،مرداد 1831، صص.02-81
برنامه کشوری بهداشت روان(5631).اداره کل مبارزه با بیماریها.
بیابانگرد،اسماعیل(2831)روانشناسی نوجوانان.تهران:دفتر نشر فرهنگ اسلامی
دارابی فاطمه.و دیگران.اعتیاد و ایدز/فاطمه دارابی،مژده عصارهزادگان. به زبان فارسی.مشخصات مرجع:مجموعه مقالات همایش سلامت و بهداشت نظامی،775 ص.،[تهران]:،ص.61.
راهنمای کاربردی درمان سوءمصرفکنندگان مواد دکتر محسن ورزیان، دکتر گلاره مستشاری.
رحیمی موقر،آفرین(0831)برنامههای متمرکز بر کاهش آسیبهای ناشی از سوءمصرف مواد.انتشارات معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور.
رحیمی موقر،آفرین؛رزاقی،عمران محمد؛نوری خواجوی،مرتضی؛
حسینی،مهدی؛فیضزاده،کلناز.راهنمای پیشگیری و درمان اعتیاد.معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور.تهران 6731.
رزاقی،عمران محمد و همکاران(3731).برنامه ملی پیشگیری،درمان و بازتوانی سوءمصرف مواد،معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی.
سازمان ملی جوانان. (1381), بررسی وضعیت بهداشت جوانان, واحد پژوهش و تحقیق.
شاهمحمدی،داود و همکاران(4731)طرح عملیاتی برنامه ملی پیشگیری، درمان و بازپروری سوءمصرف مواد.اداره کل پیشگیری و مبارزه با بیماریها.
شمس،علی(2831).بازگشت سعادتمندانه.دبیرخانه شورای برنامهریزی و مدیریت بهداشت روان و اصلاح رفتار زندانیان کشور.تهران،انتشارات راه تربیت.
شیخ السلام.ربابه،(0731).نگرش اپیدمیولوژیک ب مسئله اعتیاد در ایران تهران،پایاننامه( MPH )کارشناسی ارشد بهداشت عمومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم،پزشکی تهران.
صفائیپور زمانی،مسعود.بررسی شیوع بیماریهای پوستی در زندانیان مرد HIV مثبت زندان مرکزی کرمانشاه ارجاعی به درمانگاه حاج دائی/؛به راهنمایی:نفیسه اسماعیلی.پایاننامه(دکتری)-دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشکده پزشکی،9731.
فخر،سید حسین،(2731).طرح جامع عملیاتی پژوهش اعتیاد و معتادان.
کاپلان، جرالد. سادوک، بنیامین. (1383), خلاصه روانپزشکی, (نصرتالله پورافکاری)، تهران، انتشارات شهرآب.
کاپلان،جرالد؛سادوک،بنیامین(2831)/خلاصه روانپزشکی.نصرت ا...پورافکاری.تهران:انتشارات شهرآب
کریمی،محمود.بررسی میزان تاثیر برنامه آموزش بهداشت بر رفتارهای بهداشتی پیشگیریکننده از ایدز در زندانیان زیر 52 سال زندان قزلحصار تهران/محمود کریمی؛به راهنمایی:شمس الدین نیکنامی و ایرج.اسماعیلی. پایاننامه(کارشناسی ارشد)-داشنگاه تربیت مدرس،دانشکده علوم پزشکی.
گزارش کارگاه بررسی پیشنویس برنامه ملی پیشگیری،درمان و بازپروری سوءمصرف مواد.(7731)تهران:انتشارات دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی،ستاد مبارزه با مواد مخدر.
ماسن،هنری پاول؛کیگان،جروم(0831)/رشد و شخصیت کودک.مهشید یاسایی.تهران:انتشارات کتاب ماد
مبینی لطفآباد،موسی.بررسی دانش و نگرش زندانیان زندان مرکزی رفسنجان در رابطه با ایدز سال 08-/9731موسی مبینی لطفآباد؛به زاهنمایی: فاطمه گواری؛استاد مشاور:سکینه محمد علیزاده.پایاننامه(کارشناسی ارشد)- دانشگاه علوم پزشکی کرمان،دانشکده پرستاری و مامائی رازی،0831.
مرادی،مهرداد.بررسی سرواپیدمیولوژی AIDS در زندان دیزلآباد کرمانشاه و مرکز از پروری بیستون؛به راهنمایی:حسین حاتمی پایاننامه(دکتری)-دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،دانشکده پزشکی،77.
مشتاقی،محمد رضا خادمی و دیگران.نقش اسلام در پیشگیری از بیماریهای مقاربتی و ایدز.مشخصات مرجع:خلاصه مقالات چهارمین کنگره سراسری بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران،،تهران،دانشگاه علوم پزشکی تهران،2731.،551 ص.،،ص 06-95.انستیتو پاستور ایران.دانشگاه علوم پزشکی تهران
وثوقی،منصور.کرمی،حمید رضا.محسنی تبریزی،علیرضا.ارزیابی عملکرد مراکز بازپروری معتادین(مرکز بازپروری قرچک.تاریخ اجرای طرح 2731 تا 4731 دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،معاونت پژوهشی
وکیلی،محمد مسعود.بررسی میزان آگاهی و نگرش مردان معتاد زندان مرکزی زنجان در زمینه ایدز و تعیین برخی عوامل مرتبط با آن،/7731. مشخصات مرجع:دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی استان زنجان،مجله دورهک 6،شماره:32،تابستان 7731،ص.71 تا 32.